UNAn osaajat: Tekninen palvelupäällikkö varmistaa, että ratkaisut toimivat 

UNAn osaajablogin esittelyssä on Tuomo Iso-Aho, tekninen palvelupäällikkö. Kysyimme Tumpilta, minkälaisia työtehtäviä  ja osaamista tittelin taakse kätkeytyy.

Mitä teet työpäivän aikana?

Seuraan aika kokonaisvaltaisesti, mitä UNAn tekniikassa ja tuotannossa tapahtuu. Työni on varmistaa, että ratkaisut ja palvelut toimivat niin hyvin kuin mahdollista. Teen yhteistyötä IT-toimittajien kanssa, jotka tuottavat UNAlle tekniset alustaratkaisut.

Myös tietoturva-asiat ovat minun vastuullani. Tämän sateenvarjon alle kuuluu tietoturva, tietosuoja sekä riskienhallinta, myöskin päivän polttavat niin sanotut kyberturvallisuusasiat. Pidän huolen siitä, että nämä asiat ovat UNAlla kunnossa. Se tarkoittaa esimerkiksi taustatutkimuksen tekemistä ja auditointien suunnittelua.

Minkälaista työkokemusta sinulle on kertynyt?

ATK-asiat ovat olleet mukana jo1990-luvulta lähtien. Toimin silloin toisella asteella matematiikan ja ATK:n opettajana. Opetushommista siirryin vastaamaan oppilaitoksen ATK ja it-asioista, sen jälkeen ala on vienyt. Olen nähnyt ja kokenut matkan yksittäisistä koneista globaaleihin järjestelmiin. Olen työskennellyt muun muassa eläkevakuutussektorin omistamassa IT -yrityksessä -Octel Oy:ssa sekä Tiedossa, missä tein esimerkikis ITIL-prosesseja. Tiedon aikana työskentelin monikansallisissa tiimeissä ja opin paljon eri kansallisuuksien työkulttuureista ja -tavoista.

Minkälaista osaamista työsi vaatii?

IT-ala on pelkkää jatkuvaa muutosta, se pitää sopivasti mielen virkeänä. Jos ei halua muutoksia työympäristöissä, niin IT-ala ei silloin ehkä ole se oikea ala.

Missä asioissa voit auttaa UNAn asiakkaita? 

Yhdessä UNAn tiimin kanssa keskustelemme asiakkaiden tarpeista ja tuomme esille erilaiset UNA-ratkaisut, joista asiakkaille on varmasti hyötyä. Oma roolini on varmistaa, että tuotamme asiakkaalle teknisesti laadukkaita ratkaisuja yhdessä meidän omien IT-toimittajiemme kanssa.

Mistä saat vastapainoa työllesi?

Vapaa-aikani vietän paljolti vanhan tilan kunnostustöissä. Harrastukseni pienoissähköautot vie varmaankin suurimman osan vapaa-ajasta. Pienoissähköautoihin liittyvä kerhotyö Vaasassa ja kilpailutoimintaan osallistuminen, myös MM -kilpailujen järjestäminen niin kotimaassa kuin ulkomailla, saa ajatukset sopivasti pois muista asioista.

Photo Iso-Aho Tuomo

Tuomo Iso-Aho

Tekninen palvelupäällikkö

etunimi.sukunimi@unaoy.fi
+358 (0)40 093 6704

Scroll to Top