Projector working

UNA Lomake – uutiskirje 04/21

Lomake UNA jatkaa kasvuaan

LomakeUNA mahdollistaa ketterän digitaalisen tiedonsiirron. Lomake UNAssa on tuotannossa nyt kaikki ne lomakkeet, joita Kelan Kanta-palveluiden potilastiedon arkisto voi vastaanottaa ja Kanta välityspalvelu välittää sähköisesti.

Lomake UNAn kautta välitettyjen lomakkeiden määrä jatkaa kasvuaan. LomakeUNAn kautta välitetty Kelan Kanta-palveluun kaikkiaan jo yli 21 000 todistusta. Viimeisen kuukauden aikana volyymi on ollut jo 3000. Ammattilaiset ovat kiittäneet, että sähköiset lomakkeiden tehostavat ja nopeuttavat asioiden käsittelyä.

Kela uutisoi 25.5.2021, että sähköinen lääkärintodistus vähentää hakemuksiin tarvittavien liitteiden määrää sekä tarvetta postittaa todistuksia. Sähköistäminen helpottaa niin työntekijän kuin työnantajan asiointia. Esimerkiksi sähköinen A-todistus siirtyy Kelaan potilaan luvalla suoraan eikä sitä tarvitse erikseen toimittaa päiväraha- ja etuuskäsittelyä varten.

Kelaan välitettiin vuonna 2020 noin 60 000 sähköistä A-todistusta ja tänä vuonna kasvuvauhti on edelleen kiihtynyt. Lomake UNAn kautta Kelaan on välitetty jo yli 16 000 A-todistusta.

Scroll to Top