Julkisen sektorin referenssit avittavat ulkomaan markkinoille

Kotimainen ohjelmistoalan asiantuntijayritys Atostek sai alkuvuodesta ensimmäisen toimeksiannon Yhdysvalloista. Atostekin toimitusjohtajan Mika Torholan mielestä onnistuneiden kauppojen taustalla on erityisesti yrityksen kokemus julkiselta sektorilta.

”Referenssit julkiselta sektorilta ovat arvokkaita, kun rakennetaan liiketoimintaa ulkomailla”, Torhola sanoo.

Atostek teki strategista innovointi- ja kehittämistyötä vuosia, jotta Suomeen saataisiin kolmannen sukupolven sote-integraatioratkaisu. Kun sairaanhoitopiirit – nykyiset hyvinvointialueet – perustivat sotealan kehitys- ja asiantuntijayhtiö UNA Oy:n, Atostek osallistui Ydin UNAn kilpailutukseen. Kilpailutus kesti runsaan vuoden, ja sen jälkeen Atostekin ERA-palvelusta tuli merkittävä osa Ydin UNA -ratkaisua.

Nykyisin julkinen sektori muodostaa merkittävän osan Atostekin ERA-palvelun ja terveydenhuollon ohjelmistokehityksen asiakaskunnasta. Atostek teki hyvää tulosta aiemminkin, mutta UNA-yhteistyövuosien aikana liikevaihto on kasvanut muutamassa vuodessa 8,3 miljoonasta 11 miljoonaan euroon.

”Julkisen sektorin myynti on meille todella tärkeää. Jos jättäisimme sen huomiotta, asiakaskunta olisi huomattavasti nykyistä pienempi. Se rajoittaisi liikaa liiketoimintamme mahdollisuuksia Suomen kokoisessa maassa.”

”Jos kaltaisemme suomalaiset yritykset kykenevät murtautumaan terveydenhuollon it-sektorilla ulkomaille ja saamaan viennin käyntiin, siitä on hyötyä myös koko Suomen kansantaloudelle”, Mika Torhola sanoo.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Mika Torhola, Atostek, 050 412 3453

toimitusjohtaja Katja Rantala, UNA Oy, 044 468 5000 

Scroll to Top