doctor and patient hands

Pohjois-Savossa hyviä käyttökokemuksia UNA-ratkaisuista

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä järjestettiin 9.11.2021 kolmas UNA-seminaari, joka kokosi yhteen sairaanhoitopiirin sosiaali- ja terveystoimen henkilöstön, käyttäjäyksiköt sekä päättäjät kuulemaan UNA-hankkeen ajankohtaisista asioista sekä tulevaisuuden muutoksista niin alueella kuin valtakunnallisestikin.

Seminaaripäivän aikana kuultiin monipuolisesti tietoa UNA-hankkeista ja tulevaisuuden tietojärjestelmistä. Seminaarin punaisena lankana toimivat esittelyt UNA Lomakkeen sähköisistä lomakkeista ja todistuksista sekä UNA Tilannekuva toiminnallisesta pilotista, jotka molemmat oli rakennettu käyttäjäkokemuksiin pohjautuen.

UNA Oy:n toimitusjohtaja Katja Rantala korosti esityksessään UNA-yhteistyön tärkeyttä uuden tulevan organisaatiomallin äärellä. Ydin UNAn ja Lomake UNAn osalta onnistuneet pilotit ja käyttöönotot ovat olleet merkittäviä saavutuksia yhteistyön vaiheissa kohti hyvinvointialuetta.

– UNA ratkaisut, palvelut ja asiantuntijatyö ovat käytettävissä kaikille hyvinvointialueille heidän niin halutessaan. Hyvinvointialueiden mukaan saaminen ja osallistaminen on tärkeää jo tällä hetkellä, Rantala muistutti.

Uuden edessä myös realistiset haasteet hyvinvointialueen valmisteluissa sekä alueellisen yhtenäistämisen kynnyksellä ovat olemassa. Työn määrän suhteuttaminen aikatauluun luo haasteita, mutta UNA-ratkaisujen sekä palveluiden nähdään tukevan hyvin hyvinvointialueiden toimeenpanotehtäviä tulevaisuudessa.

– Tilannekuva UNA on paras ratkaisu sosiaali- ja terveystietojen tietojen katseluun. UNA-ratkaisut ovat hyödynnettävissä heti ja se tuottaa välitöntä apua eri järjestelmien viidakossa, Rantala kertoo.

Lue Lisää Tilannekuva UNAn käyttäjäkokemuksista Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä

Lue lisää Lomake UNAn käyttäjäkokemuksista Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä

Scroll to Top