Toys are hugging

Uusia henkilöitä UNA Oy:ssä

UNA Oy on syyskauden aikana vahvistanut joukkojaan seuraavien uusien tehtävien ja henkilöiden osalta.

Controller

KTM Mervi Jääskeläinen on aloittanut UNA Oy:ssä controllerin tehtävässä syyskuussa. Controller raportoi tehtävässään yhtiön toimitusjohtajalle. Näin Mervi kertoo taustoistaan ja luonnehtii ensivaiheen tuntumiaan UNA-yhteistyöstä:

”Mahdollisuus oppia uutta ja saada uusia kokemuksia ja näkökulmia houkutteli minut hakeutumaan julkishallinnon tehtäviin. Olen toiminut pitkään teollisuusyritysten talousjohdon tehtävissä ja juuri ennen UNA:lle tuloani kunnallishallinnossa rahoituspäällikön tehtävässä. UNA Oy:n merkittävät kansalliset kehityshankkeet vakuuttivat minut, on hienoa olla mukana tukemassa hankkeiden toteutumista. Koen itselleni erityisen mielenkiintoisina myös uuden yhtiön taloushallinnon prosessien ja järjestelmien kehityshaasteet. Teen parhaani, että UNA Oy:n ja sen hankkeiden talouden hallinta ja seuranta olisi jatkossa mahdollisimman selkeää ja sujuvaa, niin hankkeiden parissa työskentelevien asiantuntijoiden kuin yhtiön omistaja-asiakkaidenkin kannalta katsottuna.

Koska UNA Oy on täysin asiakkaiden omistama yhtiö, tulee UNA:n ja sen omistaja-asiakkaiden välisen yhteistyön olla avointa ja selkeää. Asiakkaille pyritään antamaan hankkeiden kustannuksista mahdollisimman ajantasaista ja luotettavaa, heidän omien talousarvioidensa valmistelun ja kirjanpitonsa kannalta tarpeellista tietoa.

UNA Oy:n ja sen hankkeiden talouden hallintaa koskevat erityishaasteet ovat jo nousseet selvästi esiin. Tavallisesta projektitoiminnasta poikkeavaa on se, että yhdellä hankkeella on iso joukko asiakkaita, jotka osallistuvat hankkeen tai sen osan rahoittamiseen. Tämä tuo omat haasteensa hankkeiden talouden hallinnalle. Keskeisimpänä tavoitteena on luoda UNA Oy:n ja sen hankkeiden talouden hallintaan mahdollisimman toimivat ja selkeät periaatteet ja käytännöt, jotka täyttävät niin omistaja-asiakkaiden kuin UNA Oy:n sisäiset tarpeetkin. Tätä tavoitetta edesauttavat eri järjestelmiä ja digitalisaatiota hyödyntävät, tehokkaat taloushallinnon prosessit.

Istun Tampereen toimistossa arviolta 3-4 päivää viikosta ja 1-2 päivää kotitoimistossa Seinäjoella. Perheeseeni kuuluu yrittäjä-arkkitehti -aviomies sekä kolme aikuista, opiskelevaa ja työelämään vähitellen siirtymässä olevaa poikaa.”

Palvelumuotoilija

Tiina Lehtonen (tradenomi liiketalous, tietojenkäsittelyn koulutusohjelma) on aloittanut elokuussa UNA Oy:ssa palvelumuotoilijana. Hän raportoi palvelujohtaja Kati Tuoviselle. Näin Tiina kertoo taustastaan ja ajatuksistaan:

”Ennen UNA:an tuloa minulle on kertynyt rutkasti työkokemusta kuluttajapalveluista eri mediataloissa, joissa olen tehnyt käyttökokemus/UX-suunnittelua ja palvelumuotoilua. Yleisradiossa aloitin ensin radio- ja verkkotoimittajana Radiomafiassa YLE TV1-kanavalla, Elisassa kehitin Elisa Viihdettä ja Lompakkoa, MTV Oy:ssä MTV Uutiset -palvelua ja maksu- ja suoratoistoliiketoimintaa. Vuosi sitten päätin vaihtaa toimialaa oppiakseni taas jotain uutta; Sotedigissä osallistuin mm. 116117-palvelun  suunnitteluun puhelin- ja verkkopalvelun osalta.

Tehtävänäni UNA:ssa on UNA-palvelujen liiketoiminta- ja käyttäjälähtöinen suunnittelu, muotoilu ja kehittäminen. Tehtävässä parannetaan palvelukokemusta, tehostetaan palveluprosesseja ja luodaan kokonaan uusia palveluja sekä tuetaan UNA-ohjelmien muutosjohtamista. Toivon voivani tehdä omaan alaani ja osaamiseeni liittyviä työtehtäviä monipuolisesti, sekä edelleen kehittyä ja kehittää UNA:n toimintaa ja siten vaikuttaa omalta osaltani sotepalveluiden onnistumiseen.

Kaikessa tekemisessäni asiakas on lähtökohtana ja keskiössä, sillä ilman tyytyväisiä käyttäjiä ei ole palveluitakaan. Nyt ammattilaisten työkaluja- ja palveluita kehitettäessä ja toiminnan muutosta suunniteltaessa on huomioitava sekä ammattilaisasiakkaat että heidän asiakkaansa, kuntalaiset. Palveluiden kehittäminen on liiketoiminnan tavoitteiden, resurssien ja erilaisten asiakastarpeiden yhteensovittamista.  

Asun Vantaalla puolisoni ja kahdenkoiran kanssa. Etätoimistolta matka käy joustavasti aina tarvittaessa niin Tampereella ja Helsinkiin kuin asiakkaiden luo ympäri Suomen.”

Moni onkin varmaan jo ehtinyt törmätä Merviin ja Tiinaan, mutta yhtäkaikki toivotamme heidät vielä kerran tervetulleeksi UNA-yhteisöön!

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Katja Rantala, etunimi.sukunimi(at)unaoy.fi +358 (0)44 468 5000
Viestintäpäällikkö Tommi Ryhänen, etunimi.sukunimi(at)2m-it.fi +358 (0)50 544 9632

Scroll to Top